Pub kviz pitanja za pojam: Horor film

I za kraj jedno lagano za sve prave ljubitelje žanra. U filmu The Excorsist sve se vrti oko curice iz koje dva svećenika pokušavaju istjerati đavla. Kako je ime djevojčici sa vrtuljak glavom?

REGAN

Jedan od najčudnijih filmskih projekata, barem u svoje vrijeme, bio je horor film The Blair Witch Project, nastao 1999. godine. Suludu atmosferu poprilično nadopunjuje soundtrack, a posebice stvar The Cellar. Tko je potpisan kao zadužen za glazbu u filmu?

ANTONIO CORA

Glavni negativac u Carpenterovom hororu Magla je kapetan Blake, kojeg sjajno glumi Rob Bottin. U puno lošijem remakeu iz 2005. godine, ulogu kapetana Blakea preuzet će jedan drugi glumac. Koji?

RADE ŠERBEDŽIJA

Znam da vam ovo ide, pa sam uvjeren da vam prvo pitanje sigurno neće biti teško. Kako se zove glavni negativac u serijalu Slagalica strave?

JIGSAW

Ovdje tražimo ime manijaka koji ima potrebu ubijati sve živo na Dan vještica. Znači, kako je ime i prezime glavnog negativca iz filma Noć vještica?

MICHAEL MYERS

Jedan od najutjecajnijih filmova svih vremena je Psiho, Alfreda Hitchcocka. Kako se zove motel u kojem se događa radnja ovog filma?

MOTEL BATES

Ime mu je Jason, na licu mu je maska hokejaškog golmana, i ima potrebu ukokati sve što mu se nađe na putu. O kojem je filmu riječ?

PETAK 13.

Jedan od horora koji je obilježio prošlo stoljeće je sjajni Kubrickov film Isijavanje. Po čijem književnom predlošku je Stanley režirao ovo remekdjelo?

STEPHEN KING

Mjesto događanja je Ulica brijestova, a opći osjećaj je strah. Nedostaje samo glavni negativac. Kako se on, imenom i prezimenom, zove?

FREDDY KRUEGER

Klikom na reklamu podržavate rad ove stranice, na čemu najljubaznije zahvaljujemo. :)