Televizija

Pub kviz pitanja iz područja televizije.

Kako se zove nova visokobudžetna serija u kojoj Zrinka Cvitešić glumi Moldavku Tatianu Moskalev?

Moć

Koja grupa izvodi pjesmu „Apači“ iz uvodne špice nekadašnje TV-serije „Crno-bijelo u boji“?

The Shadows

Ova britanska sapunica poznata je po tome što je prva prikazala lezbijski poljubac na britanskoj televiziji i po tome što je među nekoliko likova prva prikazala tešku ovisnost od droge. Koja je to serija emitirana u periodu između 1982. i 2003. godine, a čija je radnja smještena u Liverpool?

Brookside

Koja popularna serija s Jamesom Spaderom počinje njegovim uhićenjem u središtu FBI-a?

Crna lista

Willliam Alan Shatner se proslavio ulogom Jamesa T. Kirka. Međutim, za ulogu u seriji Bostonsko pravo dobio je dva Emmya i Zlatni globus. Kako se zove odvjetnik kojeg glumi u ovoj seriji?

Denny Crane

Elon Reeve Musk je južnoafričko kanadski investitor, inženjer i izumitelj. Bez obzira na SpaceX i The Boring Company njegova glavna tvrtka je i dalje automobilistička tvrtka sa sjedištem u Palo Altu. Kako se zove znanstvenik po kojem je nazvana ova firma?

Nikola Tesla

Prva sezona serije American Crime Story posvećena je događajima vezanima za OJ Simpsona. U drugoj sezoni radnja prati događaje vezane uz prirodnu katastrofu. Koje joj je vlastito ime?

KATRINA

Vynil, sjajna serija o svijetu muzike ima i sjajnu stvar kao opening theme. Riječ je o pjesmi Sugar Daddy, američkog rock i country glazbenika. Kako se on zove?

STURGILL SIMPSON

Ova popularna serija koja bavi se Kennedyievim ubojstvom. Serija je rađena po romanu Stephena Kinga, i prati profesora koji se vraća u prošlost, te sve čini kako bi spriječio JFKovu smrt. Kako je ime ovoj seriji i romanu, a identični su sa datumom atentata?

11/22/63

Homeland ilitiga Domovina serija je koja prati agenticu FBIa u pokušajima da raskrinka marinca za kojeg smatra da ga je vrbovala Al Qaida tokom dugogodišnjeg zatvoreništva. Kako se zove ovaj marinac, kojeg u seriji glumi Damian Lewis?

NICHOLAS BRODY

Kako se zove grad u kojem su smještene početne sezone mega serijala Walking Dead?

ATLANTA

Alien life form, poznatiji kao Alf, glavni lik humorističke serije iz osamdesetih, ludo je zaljubljen u jednu pripadnicu svoje vrste. Kako je njoj ime i sa kojeg planeta njih oboje dolaze?

RONDA I MELMAC

U crtiću Pepa Praščić se uz Pepu i svinje pojavljuje i niz drugih životinja. Koje su životinje Rebecca i Richard, a koje pak Suzy i Charlotte?

Zečevi i ovce

Jedna od najkrvavijih scena u hit seriji Game of Thrones nosi ime Krvavo vjenčanje. U njemu lord Walder Frey sa svojom obitelji ubija jedan dio Starkova a sve u ime osvete zbog nepoštivanja dogovora. Kako se zove pjesma koja je bila okidač početka krvoprolića?

The Rains of Castamere

Pero Kvrgić je jedan od najvećih hrvatskih glumaca. Uz prepoznatljiv lik ide i još prepoznatljiviji glas. Zato u dječjoj seriji Zorana Tadića iz 1985. daje glas glavnom liku serije. Kako se zove ovaj lik ako se zna da je uvodnu pjesmu serije otpjevao Jimmy Stanić?

Floki

Harvey Specter u seriji “Suits,” Saul Goodman u “Breaking Bad” te Billy McBride u seriji “Goliath” i Alicia Florrick u “Dobroj ženi” su po profesiji – što?

Odvjetnici

Tinky Winky i Po, kao i ostatak Teletubiesa, imaju antene na glavama. Samo što su njihove u obliku geometrijskih likova. Kojih točno?

Trokut i krug

Patrik je ime najboljeg prijatelja Spužva Boba Skockanog. U koju vrstu morskih životinja spada Patrik?

zvjezdača

Na raznim TV programima se može gledati kriminalistička serija _______ Five – 0. Five 0 u njenom imenu simbolizira jednu američku saveznu državu čije ime ide na crtu. Koja to država nedostaje da bi se kompletirao naslov?

Hawaii

U još jednoj, nekada megapopularnoj američkoj TV seriji sve se vrti oko naftaške obitelji. Serija se zvala Dallas, a obitelj Ewing. Kako se oslovljavalo glavu obitelji Ewing?

J.R. EWING

Jedna od prvih meksičkih telenovela odmah je postala hit među većim dijelom ženske populacije kod nas. I jednom dijelu muške. Glavnom ženskom liku je ime Rosa Garcia. Kako glasi cvjetno ime ove serije u originalu?

ROSA SALVAJE

Kad se kod nas spomene sapunica, svi se odmah sjete serije Dinastija. Obitelj Carrington i njihovi problemi lijepili su dobar dio populacije za male ekrane jednom tjedno. U kojem gradu je bilo sjedište obitelji Carrington?

DENVER

Male tajne velikih kuhara, uz crtić najomiljenija emisija prijednevničke Jugoslavije. Ovaj show je u potpunosti nezamisliv bez dvojice glavnih protagonista. Jedan je vrhunski kuhar, dok je drugi vrhunski voditelj. Kako se, imenom i prezimenom, zovu ova dvojica?

OLIVER MLAKAR I STEVO KARAPANDŽA

Mary Berry je engleska kuharica, pekarka i televizijska voditeljica. U TV emisiji Dobar, bolji, najbolji… britanski slastičar, radi kao sudac sa drugom velikom kulinarskom zvijezdom. Kako se on preziva ako se zna da mu je ime Paul?

Hollywood

Mjesto na kojem možemo naći sve bitne članove jedne od, po mom skromnom mišljenju, najboljih humorističnih serija svih vremena, Mućki, je njihov omiljeni pub. Kako se zove ova birtija?

KOBILJA GLAVA (NAG’S HEAD)

Inspektor Endavour Morse jedan je od najboljih primjera detektiva džentlmena, tako karakterističnog za englesku kriminalističku fikciju. Zato je njegov asistent, sjevernjak ponikao iz radniče klase, sušta suprotnost. Kako se zove?

NAREDNIK ROBERT LEWIS

Lorne Malvo glavni je negativac prve sezone koje TV serije?

Fargo

Koji crtić je u pitanju ako su u glavnim ulogama djecak Miguel i pas Dante?

Coco

Što povezuje Osijek i kulti Scranton iz američke TV serije Office? Budite precizni.

Električni tramvaj

U većini situacija Marge Simpson izgleda isto. Ista visoka frizura plave boje, ogrlica oko vrata i jednostavna haljina. Koje je boje ta haljina, a koje pak ogrlica?

zelena i crvena

Klikom na reklamu podržavate rad ove stranice, na čemu najljubaznije zahvaljujemo. :)