Film

Pub kviz pitanja iz filma.

Koju je glazbenu zvijezdu u filmu iz 2018. godine utjelovio Rami Malek?

Faruk Bulsara aka. Freddie Mercury

Blagajnica hoće ići na more je hrvatski film iz 2000. godine, prvijenac redatelja Dalibora Matanića. Glavna junakinja filma je Barica, blagajnica u maloj samoposluzi negdje na periferiji jednog hrvatskog grada, koja mašta o tome kako će sa svojom kćerkom otići na more. U kojem to gradu živi Barica?

Zagreb

U kakvom tipu objekta je Roberto Benigni smjestio dobar dio svog filma imena La Vita e Bella/Život je lijep (1997.)?

Koncentracijski logor

Tko glumi šerifa u western klasiku imena Točno u podne/ High Noon (1952.) ako se zna da je za ovu ulogu dobio Oscara za najbolju mušku ulogu?

Gary Cooper

U Berlinu je Zlatni medvjed, u Puli Zlatna arena, a u Cannesu Zlatna palma. Što je to zlatno u Veneciji?

Lav

Pierce Brosnan i Gwyneth Paltrow, svaki u svom filmu, glumit će uloge koje će do kraja filma doslovno ostati bez glave. O kojim filmovima je riječ?

MARS NAPADA I SEDAM

S kojim porokom imaju problem likovi koje Dean Martin i Robert Mitchum glume u vesternima “Rio Bravo” i “El Dorado”?

S alkoholom

Tko je glumio privatnog istražitelja Jakea Gittesa u „Kineskoj četvrti“ Romana Polanskog“?

Jack Nicholson

Po kojem su redatlelju nazvane prestižne nagrade na Danima hrvatskog filma?

Oktavijanu Miletiću

Ničija zemlja je Tanovićev Oskarovac iz 2001. godine. Dva glavna lika su Čiki, Branko Đurić, i Nino, Rene Bitorajac. Tu je i treći lik, Cera, koji veći dio filma preleži na mini. Koji glumac njega glumi u ovom filmu?

Filip Šovagović

31.12. 1959. rođen je Val Kilmer. Jedna od njegovih najpoznatijih uloga je ona Jima Morisona u filmu The Doors. Međutim, on i u filmu Prava romansa (True Romance, 1993.) glumi jednog legendarnog glazbenika. Kojeg?

Elvis Presley

Nevjerojatno je da je Paul Newman tek pred kraj karijere dobio Oscara za najboljeg glumca i to u filmu iz 1986. godine. Kako se taj film zove ako se zna da ga je režirao Martin Scorsese?

Boja novca

Koji je Kurosavin film osvojio Zlatnog lava 1951. i zainteresirao Zapad za japansku filmologiju?

Rašomon

Gledali smo ga u Wolverinu i kao lovca na vampire u Van Helsingu, tko je on ako znamo da je podrijetlom iz Australije?

Hugh Jackman

Kako se na svahiliju kaže lav, ako znamo da smo jednog lava pod tim imenom vidjeli u Diseyevom klasiku?

Simba

“Pandorina kutija“ iz 1929 najuspjeliji je film kojeg austrijskog redatelja?

Georga Wilhelma Pabsta

Bilo jednom u Americi je film iz 1984. s Robertom De Nirom i Jamesom Woodsom u ulogama mladih Židova koji od dječaka iz židovskog geta u New Yorku izrastaju u vodeće osobnosti njujorškog organiziranog kriminala. Tko je režiser filma?

Sergio Leone

Dustin Hoffman je jedan od rijetkih glumaca sa dva Oscara za najbolju mušku ulogu. U koja dva filma je to ostvario?

KRAMER PROTIV KRAMERA I KIŠNI ČOVJEK

Moram spavat anđele je hrvatski dugometražni film iz 2007. godine. Kako se zove redatelj koji potpisuje ovo filmsko ostvarenje?

Dejan Aćimović

Filmove koji su dobili Oscare za najbolji film može se svrstavati po raznim kriterijima. U ovom pitanju se traže dva vremenski najdulja. Znači, koja su dva filma koji su dobili Oscara za najbolji film, trajanjem duži od ostalih iz te skupine?

Prohujalo s vihorom i Lorence od Arabije

O jednom Tomi, pjevaču narodne glazbe, Srbi su 2021. godine snimili film. Kako se ovaj glazbenik preziva ako se zna da se film zove Toma?

Toma Zdravković

U filmu Đavolji odvjetnik iz 1997. godine radnja se vrti oko dva glavna lika, mlađeg i starijeg odvjetnika. Mlađeg glumi Keanu Reeves. Tko glumi starijeg?

Al Pacino

Dan kad je zemlja stala je sjajni film iz 1951. godine sa ne tako sjajnim remakeom iz 2008.. U njemu se pojavljuje robot koji štiti vanzemaljskog ambasadora Klaatua. Kako se ovaj robot zove?

Gort

Ovo je pitanje posvećeno američkom vestern antijunaku, protagonistu stripova koje izdaje DC Comics. On je je ciničan kauboj, čije je lice unakaženo ožiljkom na desnoj strani. Tijekom američkog građanskog rata borio se na strani Konfederacije u čijoj vojsci je imao čin poručnika, a nakon rata postaje lovac na ucjene. Kako se on zove?

Jonah Hex

Jedna od velikih zvijezdi vesterna počeo je kao kaskader u jahačkim scenama jer je od malih nogu na konju. To je dokazao i time što je 1953. postao svjetski prvak u rodeu. Kako se on zove ako se zna da je svog jedinog Oscara dobio za film The Last Picture Show iz 1971. godine, te da se jedna bivša kanadska sportska zvijezda zove i preziva baš poput njega?

Ben Johnson

Kako se zvao prvi film u kojem je zaigrao Elvis Presley, ako znamo da taj muzički vestern dijeli ime s jednim od njegovih najvećih hitova?

Love me tender

Ovaj animirani film stvorio je Aleksandar Marks 1965. godine. Priča je to o mravu, mravinjaku ispod kruške u hladu i cvrčku. Kakav je mrav da bi se dobilo puno ime ovog crtića?

MRAV DOBRA SRCA

Dušan Vukotić je daleko najpoznatiji po Oscarom nagrađenom Surogatu. Uz njega, nezaboravan je i animirani film o djevojčici koja želeći se osvetiti dječaku koji ju maltretira, gradi drvenu raketu sa kojom će mu stvoriti iluziju puta… . Gdje točno treba otputovati bi otkrilo pola odgovora. Kako se zove ovaj animirani film?

KRAVA NA MJESECU

Svima je jasno da je Profesor Baltazar jedan od najuspješnijih projekata Zagrebačke škole animiranog filma. Kako se zove autor koji je stvorio profesora?

ZLATKO GRGIĆ

Zagrebačka škola animiranog filma iznjedrila je čitav niz sjajnih autora. Jedan od njih stvorio je nazaboravne animirane filmove Idu dani i Tup tup. Ipak, široj javnosti puno je poznatiji kao autor maskote Univerzijade u Zagrebu, Zagija. O kome je riječ?

NEDELJKO DRAGIĆ

Klikom na reklamu podržavate rad ove stranice, na čemu najljubaznije zahvaljujemo. :)