Pub kviz pitanja za pojam: Gimnastika

I za kraj olimpijsko gimnastičko pitanje. U Riu smo imali dva gimnastičara, Filipa Udea, te jednu djevojku. Kako se ona, imenom i prezimenom, zove?

ANA ĐEREK

2007., jedan hrvatski gimnastičar se upisao za sva vremena u gimnastičku povijest. Naime, osmislio je element na preči (vratilu), koji je po njemu dobio ime. O kojem je gimnastičaru riječ?

MARIO MOŽNIK

Kad gledamo muške i ženske discipline u gimnastičkom višeboju, očita je razlika. Žene ne nastupaju na vratilu i konju s hvataljkama, te u još jednoj disciplini. Muškarci pak ne nastupaju na jednoj čisto ženskoj spravi. O koje dvije sprave je riječ?

KARIKE I GREDA

Jedna od najboljih gimnastičarki svih vremena bila je Nadja Comaneci. Nadji je prvoj uspjelo ostvariti najvišu ocjenu, desetku, za izvedbu na pojedinoj spravi. Na kojoj spravi joj je to, 1976., u Montrealu, uspjelo?

DVOVISINSKI RAZBOJ

Najveći gimnastičar sa ovih prostora je bez konkurencije Miro Cerar. Neću nabrajati njegove medalje, niti se baviti politikom njegovog sina u Deželi. Jednostavno pitanje: koja je bila glavna sprava Miroslava Cerara?

KONJ SA HVATALJKAMA

Klikom na reklamu podržavate rad ove stranice, na čemu najljubaznije zahvaljujemo. :)