Pub kviz pitanja za pojam: Stephen Hawking

Jedna od stvari koje vežemo uz Hawkinga je, nažalost, njegova bolest. Već u mladosti obolio je od bolesti koja vodi do potpunog slabljenja mišića. To ga je, na kraju, spremilo u kolica i oduzelo mu moć govora. Kojom troslovnom kraticom medicina označava njegovu bolest?

ALS (AMIOTROFIČNA LATERALNA SKLEROZA)

Iza svakog uspješnog muškarca stoji sjajna žena. I u Hawkingovom slučaju to je istina. Ipak, 1995. njih dvoje se razvode. Nakon toga, bivša gospođa Hawking piše knjigu o braku i životu sa proslavljenim znanstvenikom. Knjiga je postala trenutni hit, a i film iz prvog pitanja je snimljen po njoj. Kako se zove bivša gospođa, autorica ovog književnog hita?

JANE

Hawkingov znanstveni rad je dostigao spektakularne razine. Međutim, nikad ne bi postao ovako poznat i popularan da nije napisao nekoliko bestseler knjiga u kojima objšnjava svoje teorije. Kako se zove njegova knjiga iz 1988. godine, u kojoj opisuje postanak i kraj svemira, a prodana je u više od 9 milijuna primjeraka?

KRATKA POVIJEST VREMENA ( A BRIEF HISTORY OF TIME)

Stephen Hawking jedan je od najvećih umova današnjice. Vjerojatno i uopće. Na dodjeli Oscara prošle godine, Eddie Redmayne je dobio glavnu nagradu za najboljeg glumca, baš za ulogu Hawkinga. Kako se zove film u kojem Eddie glumi Stephena?

TEORIJA SVEGA (THE THEORY OF EVERYTHING)

Klikom na reklamu podržavate rad ove stranice, na čemu najljubaznije zahvaljujemo. :)