Pub kviz pitanja za pojam: Video igre

Plave hlače nose i Super Mario i njegov brat Luigi također. Luigieva kapa i majica su zelene. Koje su boje ti odjevni predmeti kod glavnog pajde, Maria?

crveni

Koja igra iz 90-ih, inspirirana meksičkim blagdanom mrtvih i danas glasi za jednu od najtežih, ali i najzabavnijih igara iz žanra avanture?

Grim Fandango

Škotski rally vozač iz ovog pitanja, 1995. godine postao je svjetski prvak u rallyu. Ipak, puno je poznatiji po tome što je zbog tog uspjeha napravljena superuspješna kompjuterska igrica koja je dobila ime po njemu. Kako se, imenom i prezimenom, zove ovaj vozač?

COLIN McRAE

Pac-Man ili kako se kod nas popularno nazivao, Papalica, nastao je 1980. godine, i do danas postao nezamjenjivi dio pop kulture. Stvorio ga je u Japanu dizajner igara Toru Iwatani. Koja je japanska tvrtka odgovorna za nastanak ove igre?

NAMCO

Tetrisu je nastao 1984., a stvorili su ga sovjetski znanstvenici, točnije drug imena Aleksej Pažitnov. Odmah je nastala svjetska pomama za ovom igricom. Drugi put će se to desiti kad Nintendo izbaci inačicu za ručnu konzolu, kada će se igra prodati u tri miliona primjeraka. Kako se zvala ta Nintendova konzola?

GAME BOY

Nakon svemirskog broda na dnu ekrana Atari 1979. pokreće novu revoluciju, smještajući obranu u sredinu ekrana. Sa tog mjesta se pucalo po svemu što se micalo po ekranu, sprečavajući da bilo što dođe do vas. Kako se zvala ova antologijska igra?

ASTEROIDS

Prije Space Invadersa postojala je superpopularna video igrica. Razvija je Atari još 1972. godine, a simulacija je stolnog tenisa. Kako se zove ova igrica?

PONG

Ako je godina 1978., i vi pokušavate svojim svemirskim brodom uništiti redove čudovišta što se spuštaju prema vama u dnu ekrana, koju legendarnu igricu igrate?

SPACE INVADERS

Koju igru igrate ako birate Trevora, Michaela ili Franklina?

GTA V

O genijalnosti Nikole Tesle ne treba trošiti previše riječi. Jedno od njegovih glavnih dostignuća je uređaj kojeg nazivamo teslin transformator. U ovom pitanju nije bitno što ovaj stroj radi, već gdje se dobar dio nas susreo s ovim uređajem prvi put. I to pod imenom tesla coil. I to u igrici. Kako se zove igrica iz serijala Command and Conquer, u kojoj Rusi kure Tesla Coilom bilo koga tko prilazi njihovim naseljima?

RED ALERT

Klikom na reklamu podržavate rad ove stranice, na čemu najljubaznije zahvaljujemo. :)