Pub kviz pitanja za pojam: Automobili

Koju bolest možemo naći u imenu jednog Fordovog SUV modela?

Kuga

Ovdje je riječ o Dodge Chargeru RT, koji je sastavni dio serija i filmova The Dukes off Hazzard. Karakterističan je po južnjačkoj zastavi naslikanoj na krovu, te po sireni koja svira Dixie, južnjačku himnu. Također ima vrata koja se ne mogu otvarati, tako da se može ući u njega jedino kroz prozore. Kako braća Duke, Bo i Vance, od milja, nazivaju svoj automobil?

GENERAL LEE

Za mnoge, najbolja scena automobilske potjere je iz američkog filma, iz 1968. godine, po imenu Bullitt. Auto kojeg koristi glavni policijski lik, poručnik Franck Bullitt, je gotovo ikonični ford mustang GT. Kako se zove, imenom i prezimenom, glumac koji glumi Francka Bullitta?

STEVE MCQUEEN

Scenarij za prvi film Taxi napisao je Luc Besson, a glavna zvijezda, vozač taxia, je Samy Naceri. Auto koji vozi u ovoj urnebesnoj komediji ceste je peugeot 406. U kojem gradu Daniel, lik kojeg glumi Naceri, zarađuje kao taksist?

MARSEILLE

Znamo da se James Bond vozao u svakakvim automobilima, ali jedan model je daleko najpoznatiji. Prvi put ga vozi Sean Connery u Goldfingeru, a oznaka iza firme koja ga proizvodi je DB5. Koje ime ide ispred DB5 da bi se dobilo ime najpoznatije bondovske pile?

ASTON MARTIN

Klikom na reklamu podržavate rad ove stranice, na čemu najljubaznije zahvaljujemo. :)