Pub kviz pitanja za pojam: Hobit

Stvorio ga je Morgoth Neprijatelj, a on je otac svih zmajeva u Međuzemlju. Nema krila ali bljuje vatru. Razorio je grad Nargothrond, te je živio na sakupljenom blagu, u tunelima ispod razorenog grada. Ubija ga Turin, ubodom u slabije zaštićeni trbuh. Njegovo ime je?

GLAURUNG

U Tolkienovom romanu Hobit se pojavljuje hrpa patuljaka. Njihov vođa je Thorin, poznat po tome da se u jednoj bitci poslužio drvenom kladom kao štitom, zbog čega će dobiti i nadimak po kojem ga se znalo u Međuzemlju. Od koje vrste drveta je bila klada kojom se Thorin poslužio kao štitom?

HRAST

I za kraj, netko je, da bi cijela priča dobro završila, morao riješiti i alu Šmauga. Kako se zove hrabri stanovnik Jezergrada, koji je strijelom pogodio zmaja, na jedino mjesto gdje mu je otpala pločica oklopa, ta ga tako riješio jednom za svagda?

BARD

Kad se povuklo pitanje para, Thorin Hrastoštit je pozvao svoju rodbinu, patuljke koji su živjeli relativno blizu Pustogore, u pomoć. U kojem “metalnom” gorju su živjeli patuljci koji su došli na Torinov poziv?

ŽELJEZNOM

Na kraju knjige, kad je zmaj već riješen, postavilo se vječno pitanje: čije su pare? A to pitanje dovede uvijek do nekog loma. Tako se desilo i ovdje, kad se na kraju gadno pomarišu vojske ljudi, vilenjaka i patuljaka protiv vojske varga i orka. Kako se zove ova, izuzetno filmična, bitka?

BITKA PET VOJSKI

Nakon što ih Orlovi spase od podivljalih varga, družina patuljaka, zajedno sa Gandalfom i Bilbom, odlazi tražiti pomoć u kuću gorostasnog muškarca, koji živi sa životinjama prijateljima, i ima sjajnu sposobnost pretvoriti se u ogromnog crnog medvjeda. Kako se on zove?

BEORN

Na početku velike avanture, hobitu Bilbu Bagginsu u kuću će početi kapati patuljci, pojedinačno i u grupama. Koliko će ih se, na kraju skupiti?

13

Klikom na reklamu podržavate rad ove stranice, na čemu najljubaznije zahvaljujemo. :)