Pub kviz pitanja za pojam: Reggae

Iako mu je pravo ime Robert Brammer, ovaj jamajčanski glazbenik nastupao je pod umjetničkim imenom. Zajedno sa General Saintom obradit će pjesmu Stop that train, koja postaje pravi hit. Pod kojim imenom i prezimenom nastupa Robert, pasionirani ljubitelj špageti vesterna?

CLINT EASTWOOD

Eto nas malo u Britaniji, točnije u Birminghamu. Ovdje su, 1978. godine, braća Campbell osnovala reggae bend koji će postati planetarno popularan. Zanimljivost je da su ime sastavu dali po obrascu za nezaposlene. Kako se zove ovaj bend?

UB40

Osim Jamajke, reggae je nevjerojatan utjecaj ostavio na bendove u Velikoj Britaniji. Između ostalih i na Clash, čija je muzika posebno obilježena ska ritmovima. Kako se zove trostruki album ovoga benda iz 1980. godine, nazvan po nikaragvanskom revolucionarnom pokretu?

SANDINISTA

Reggae muzika se razvila u niz pravaca. Jedan je reggae fusion, a jedna od najvećih zvijezdi ovog muzičkog stila je Shaggy. Jedan od njegovih hitova je Oh Carolina, ali mi tražimo ime njegovog drugog velikog hita, iz 1996. Znači, kako se zove ovaj Shaggyev bombastični hit?

BOOMBASTIC

Jedan od najvećih muzičara svih vremena, Bob Marley, iza sebe je, nakon prerane smrti, ostavio osmero djece. Čak njih sedmero se profesionalno bavilo, ili se bavi, glazbom. Možda najpoznatiji od njih je David Nesta Marley. David je puno poznatiji po nadimku. Koji je to nadimak?

ZIGGY

Klikom na reklamu podržavate rad ove stranice, na čemu najljubaznije zahvaljujemo. :)