Pub kviz pitanja za pojam: Rock and roll

Ime ovog benda, samo je po sebi oksimoron, a pjevaju o Gari, imigrantima, te o dobrim i lošim vremenima. Jedan od glavnih hitova im je Zbunjen i ošamućen. Tko su oni?

LED ZEPPELIN

Jedna od glavnih pjesama govori o ponovnom vraćanju u pozitivu na računu, a druga o dugačkom putu do vrha. S druge strane pjevaju i o bijegu iz zatvora, i o velikom iznenađenju. Tko su oni?

ACDC

Najveći hit im je o požaru u Švicarskoj, a pjevaju i o čudnim ženama. Jednoj iz Kentuckya, a bogami i o nekoj iz Japana. Tko su oni?

DEEP PURPLE

Ako oko njih trčkaraju mačke lutalice i mali crveni pijetlovi, šetaju čovjekoliki majmuni, te galopiraju neukroćeni konji, to ne znači da su oni čuvari u zološkom vrtu. Oni su svjetski poznat bend. Koji?

THE ROLLING STONES

Ako bez njih ne možeš zamisliti Grissoma, Horatia, a ni onog trećeg iz New Yorka kojem nitko ne zna ime, a jedan od njih rastura flipere bez gledanja, oni su?

THE WHO

U zvjezdano doba rock and rolla, uz sve velike bendove išla je ogromna količina alkohola, droge i skandala. To nije moglo mimoići ni Rolling Stonese. Njihov duhovni vođa, gitarista i kompozitor, trošio je sve što mu je došlo pod ruku strašnim intenzitetom. To ga je na kraju stajalo glave. Nađen je, 1969., kako mrtav pluta u bazenu. Kako se zvao ovaj genijalni autodestruktivac?

BRIAN JONES

Petog travnja 1994. godine, Kurt Cobain je tragično prekinuo svoj život. Njegov utjecaj na cijelu jednu generaciju je nemjerljiv, a Nirvana se smatra jednim od najvećih bendova svih vremena. Sa kojim prijateljem, našeg porijekla, Cobain osniva Nirvanu?

KRIST (CHRIS) NOVOSELICH

Po mnogima, najbolji svjetski gitarista svih vremena bio je Jimi Hendrix. Umro je u Londonu, u 27. godini života. Jedan od vrhunaca njegove karijere je nastup 1969. godine na festivalu gdje od mnoštva sudionika nastupa posljednji, te pri tom nadahnuto svira američku himnu. Kako se zvao festival?

WOODSTOCK

Američki rock duet White Stripes više ne postoji. Ali u prvom desetljeću 21. stoljeća, nošeni revivalom garaž roka, ostavit će nezaboravan trag u svjetskoj glazbi. Kako su se zvali članovi White Stripesa?

JACK WHITE I MEG (MEGAN) WHITE

Jedan hrvatski bend 1979. godine snima album sa pjesmom Ulične tuče. U toj pjesmi se tada, barem po legendi, prvi put u nekoj pjesmi sa ovih prostora, koristi pankerski usklik oj oj oj oj. Koji bend izvodi pjesmu Ulične tuče?

PARNI VALJAK

Svi znamo da su srce i duša riječkog sastava LET3 dva nevjerojatna umjetnika Mrle i Prlja. Koja se prava imena i prezimena skrivaju iza ovih nadimaka?

DAMIR MARTINOVIĆ I ZORAN PRODANOVIĆ

Neki od albuma benda čije ime tražimo su Rubber Soul, Revolver i Please Please Me. Neke od pjesama ovog benda su The End, Here Comes the Sun, Misery, i I Wanna Be Your Man. O kojem vokalno instrumentalnom sastavu je riječ?

THE BEATLES

Pojam RI rocka kreće sa dva izvanvremenska punk riječka sastava, koja spektakularnom svirkom i scenskim nastupima obilježavaju riječku scenu druge polovice sedamdesetih. Kako se zovu ovi bendovi?

PARAF I TERMITI

Klikom na reklamu podržavate rad ove stranice, na čemu najljubaznije zahvaljujemo. :)