Pub kviz pitanja za pojam: Rijeka

Ivan Vukić, poznat i kao Ivan Luppis ili Ivan Lupis je hrvatski inovator i pomorski časnik austro-ugarske mornarice rođen u Rijeci 1813. godine. Uz koji se izum uglavnom u svijetu veže njegovo ime?

Torpedo

Tragedija mozgova: tri scene, Psovka i maštarije, Ištipana hartija, Pobunjeni pjesnik i Isušena kaljuža samo su neka od djela prerano preminulog Riječana rođenog 1886. godine. Kako se on zove?

Janko Polić Kamov

Kod nas su se također vozile utrke za Svjetsko prvenstvo. Čak 13 utrka je odvoženo na Grobniku prije rata. Međutim, i prije njih, u okolici Rijeke je vožena cestovna utrka koja se bodovala za Svjetsko prvenstvo, i to od 1969., pa sve do 1978., kad se utrka seli na Grobnik. Kako se zvala ta utrka?

PRELUK

Pored Rijeke nalazi se automoto staza svjetske klase. Kako se ona zove?

Grobnik

Godine 1993. Hrvatska prvi put nastupa kao samostalna država na Eurosongu. Predstavljala ju je grupa iz Rijeke, kojaje izvodila pjesmu Don’t ever cry, i koja je, na kraju, zauzela 15. mjesto. Kako se zvao ovaj riječki sastav?

PUT

Svi znamo da su srce i duša riječkog sastava LET3 dva nevjerojatna umjetnika Mrle i Prlja. Koja se prava imena i prezimena skrivaju iza ovih nadimaka?

DAMIR MARTINOVIĆ I ZORAN PRODANOVIĆ

Pojam RI rocka kreće sa dva izvanvremenska punk riječka sastava, koja spektakularnom svirkom i scenskim nastupima obilježavaju riječku scenu druge polovice sedamdesetih. Kako se zovu ovi bendovi?

PARAF I TERMITI

Klikom na reklamu podržavate rad ove stranice, na čemu najljubaznije zahvaljujemo. :)