Pub kviz pitanja za pojam: Eurosong

I na kraju se vraćamo na početak. Te, 1993., Hrvatska prvi put nastupa kao samostalna država na Eurosongu. Predstavljala ju je grupa iz Rijeke, kojaje izvodila pjesmu Don’t ever cry, i koja je, na kraju, zauzela 15. mjesto. Kako se zvao ovaj riječki sastav?

PUT

Godine 1999., Hrvatska je, barem po predviđanjima, bila vrlo blizu pobjede na Eurosongu. Doris Dragović je bila jedan od favorita, i završila je, na kraju, četvrta. Bez obzira na odličan plasman, nekako je ostao dojam da je moglo bolje. Koju pjesmu je, te 1999., pjevala Doris Dragović?

MARIJA MAGDALENA

Nakon osamostaljenja, Hrvatska će na Eurosongu nastupiti prvi put 1993.. Od tad, pa potom i od 1995. i početka Dore, tj. hrvatskog izbora za pjesmu Eurovizije, glavna i odgovorna za sve vezano za našeg natjecatelja, bila je Ksenija iz imena rubrike. Kako se preziva tadašnja urednica Zabavnog programa HRTa?

URLIČIĆ

Hrvatska će ove godine ponovno nastupiti na Eurosongu, nakon što se nismo takmičili od 2013. godine. Vjerojatni razlozi su katastrofalni rezultati u zadnjih nekoliko godina. Takav je rezultat postignut i te 2013., kad je Klapa s mora ostvarila 13. mjesto od 16 natjecatelja. S kojom je pjesmom, koja tako lijepo opisuje njihovo dostignuće na Eurosongu, nastupila Klapa s mora?

MIŽERIJA

Prvi i jedini put, predstavnik iz Hrvatske pobjeđuje na Pjesmi Eurovizije 1989. godine. Pobjedu je, u Lausanni, ostvarila zadarska pop grupa Riva, sa pjesmom Rock me. Koja pjevačica je bila vokal pobjedničkog benda?

EMILIJA KOKIĆ

Klikom na reklamu podržavate rad ove stranice, na čemu najljubaznije zahvaljujemo. :)