Pub kviz pitanja za pojam: Boje

Godine 1995. snimljen je jedan od najpoznatijih podmorničkih filmova. Kapetan podmornice koji skoro skuri svijet je Gene Hackman, a zamjenik koji spasi situaciju je Denzel Washington. Koju boju možemo naći u naslovu ovoga filma?

GRIMIZNA (CRIMSON) PLIMA

Vidimo da se boja može staviti u ime filma bez ikakvih problema. Ali ima tipova kojima ni to nije dovoljno, pa tako snime filmsku trilogiju Crveno, Bijelo i Plavo. Filmovi su nadahnuti idealima francuske revolucije, pa trikolorka u naslovima filmova uopće ne čudi. Kako se zove poljski režiser, autor ove “trobojnice”?

KRZYSTOF KIESLOWSKI

U ovom pitanju riječ je o Plavom baršunu, sjanom filmu sa nizom eksplicitnih scena koje je puritanska Amerika stavila na rub pornografije. Režiseru je ovaj film, uz Dina, pješčani planet, Mullholland Drive i Twin Peaks najpoznatiji uradak. Kako se on zove?

DAVID LYNCH

U akcijskoj drami Pad crnog jastreba, koja je snimljena po istinitom događaju, pratimo niz dramatičnih situacija, koji su se desili nakon rušenja dva američka helikoptera iznad jednog afričkog grada. O kojem je gradu riječ?

MOGADISHU

Ovaj film Luca Bessona ima status kultnoga. Snimljen je 1988. godine, a radnja je isključivo bazirana oko ronjenja kao smisla života. Atmosferu dubina posebno je naglašavala nevjerojatna glazba koju je komponirao Eric Serra. Kako se zove ovaj ronilački film?

VELIKO PLAVETNILO (LE GRAND BLEU)

Klikom na reklamu podržavate rad ove stranice, na čemu najljubaznije zahvaljujemo. :)