Pub kviz pitanja za pojam: Boks

Jedan od najvećih boksača svih vremena rođen je u Mađarskoj. Prvi je boksač koji je uspio tri puta za redom osvojiti zlatnu olimpijsku medalju, u Londonu, Helsinkiju i Melbournu. I kao profesinalac, bio je neporažen, samo zbog politike, nije mu pružena prilika da se bori za svjetsku titulu. Kako se on zvao?

LASZLO PAPP

Jedna od najvećih europskih boksačkih zvijezdi prije Drugog svjetskog rata bio je Nijemac Max Schmeling. Njegovi mečevi sa Joeom Lewisom i danas su upisani u legendu. Sa početkom rata završit će u padobranskim jedinicama njemačke vojske. Bit će ranjen tijekom desanta na jedan otok, 1941. godine. Koji otok je u pitanju?

KRETA

Hrvatska se uvijek dičila boksačkim šampionima. Uz Parlova, izuzetno je bio popularan i Marijan Beneš. Zbog svog beskompromisnog stila, bio je omiljen među sportskom publikom. U kojem gradu, u jednoj od nama susjednih država, je amatersku karijeru u klubu Slavija, započeo Marijan Beneš?

BANJA LUKA

Bez obzira na kvalitetu boksa, svjetskom teškaškom scenom zadnjih godina dominirali su ukrajinska braća Kličko. Kako se zvao jedan od njih, koji je 2015. godine, nakon devet godina na tronu, izgubio titulu od irskog boksača Tysona Furya?

VLADIMIR

Od kad je Hrvatska neovisna, daleko najpoznatiji hrvatski boksač je Željko Mavrović. Najblistaviji trenutak njegove karijere desio se 1998. godine, kada je dobio priliku boriti se za svjetsku titulu u teškoj kategoriji. Nažalost, nije uspio. Kako se, imenom i prezimenom, zvao boksač od kojeg je izgubio?

LENNOX LEWIS

Klikom na reklamu podržavate rad ove stranice, na čemu najljubaznije zahvaljujemo. :)