Pub kviz pitanja za pojam: Mađarska

Ferenc Puškaš je jedna od legendi madridskog Reala. U njega dolazi nakon kaosa u Mađarskoj 1956. godine. Iz kojeg je mađarskog kluba u Madrid stigao Puškaš?

Honved

Tko kaže da Mađarska nema more!? Pa tu je Balaton. Ovo plitko jezero poznato je po još jednom imenu, iz čijeg se slavenskog porijekla dolazi i do mađarskog Balatona. Kojim se to imenom još naziva ovo mađarsko jezero?

BLATNO JEZERO

1912. godine u Rijeci je rođen mađarski političar koji će nakon sovjetske intervencije 1956. godine postati novi mađarski premijer. Kako se zvao ovaj istaknuti mađarski političar?

János Kádár

Evo nam i Mađarske. U prijašnjim pitanjima na zadanu temu, sreli smo neke njene susjede, točnije Rumunjsku, Ukrajinu i Slovačku. Koje su 4 preostale mađarske susjede?

AUSTRIJA, SLOVENIJA, HRVATSKA, SRBIJA

Jedno pitanje o vlakovima u nas. Prva željeznička dionica na području Hrvatske bila je dio pruge između Mađarske i Slovenije. Izgrađena je 1860., i povezuje dva hrvatska naselja. Jedno je Čakovec. Koje je drugo?

KOTORIBA

Jedan od najvećih boksača svih vremena rođen je u Mađarskoj. Prvi je boksač koji je uspio tri puta za redom osvojiti zlatnu olimpijsku medalju, u Londonu, Helsinkiju i Melbournu. I kao profesinalac, bio je neporažen, samo zbog politike, nije mu pružena prilika da se bori za svjetsku titulu. Kako se on zvao?

LASZLO PAPP

Klikom na reklamu podržavate rad ove stranice, na čemu najljubaznije zahvaljujemo. :)