Pub kviz pitanja za pojam: Engleska

Jedno prigodno nogometno, doduše povijesno, ali svejedno. Radi se naime o prvoj međunarodnoj utakmici u koju su odigrale Engleska i Škotska. Koji je bio rezultat te utakmice?

0:0

I za kraj smo ostavili frontmena sjajne post punk skupine Joy Division. Ovaj Englez završio je tragično, objesivši se u svojoj kući, 1980.. Imao je samo 23 godine. Kako se, imenom i prezimenom, zvao ovaj nesretni mladić?

IAN CURTIS

Valley Stadium, godinama najveći nogometni stadion u Londonu, primao je gotovo 76 000 gledaoca. Danas mu je, nakon niza adaptacija, kapacitet sveden na oko 27 000. Koji engleski nogometni klub igra utakmice na ovom stadionu?

CHARLTON ATLETICS

Engleska nogometna reprezentacija sve domaće utakmice igra na Wembleyu. Ali to je samo dom za nogometaše, dok rugby repka igra na svom stadionu. Na kojem stadinu igra engleska rugby reprezentacija?

TWICKENHAM

Nogometni klub Tottenham Hotspurs svoje utakmice odigrava na jednom od najstarijih objekata u Velikoj Britaniji. U funkciji je od 1899. godine, a puno ime mu je?

WHITE HART LANE

Jedna od sjajnih serija u kojima smo gledali Davida Jasona, je ona o pomalo odmaknutoj obitelji u posljeratnoj Engleskoj. Bez obzira na njegovu maestralnu ulogu glave obitelji, serija će uglavnom ostati zapamćena po velikom proboju ka slavi Catherine Zete-Jones. U imenu serije su dražesni pupoljci te potom jedan mjesec. Kako je ime tog mjeseca u originalu?

MAY (MAJ)

Jedan od rijetkih nogometnih klubova koji je dobio ime po šumi uz grad iz kojeg dolazi. Klub sjajne povijesti, koji je poznat po tome što je jedini koji je uspio biti više puta prvak Europe, nego što je osvojio nacionalnih prvenstava. A to je bilo prije Lige prvaka, kad su samo prvaci država igrali ovo natjecanje. Koji je ovo klub?

NOTTINGHAM FOREST

Nogometni klub Arsenal od 2006. godine igra na Emiratesu. Međutim, sve svoje najveće uspjehe ostvarili su na starom terenu. Kako se zvao njihov legendarni stadion, na kojem su igrali do te godine?

HIGHBURY

William Shakespeare u nekoliko je navrata u naslove svojih drama stavljao i ženska imena. Daleko najpoznatiji primjer je Romeo i Julija. Međutim, u ovom pitanju tražimo jedno drugo žensko ime iz naslova. Ime drame se sastoji od dva imena. Prvo je Troilo. Koje žensko ime ide uz Troila?

KRESIDA

Sherlock Holmes ima sigurno utočište u samom centru Londona. Sa vjernim prijateljem i suradnikom dr. Johnom Watsonom, živi u iznajmljenom stanu kod gazdarice, gospođe Hudson. Koja je točna adresa njihovog obitavališta u Londonu?

BAKER STREET 221B

Klikom na reklamu podržavate rad ove stranice, na čemu najljubaznije zahvaljujemo. :)