Pub kviz pitanja za pojam: Split

Tko je bio kapetan Jugoplastike u sezoni 1987/88, u kojoj su splitski Žuti osvojili prvi od četiri uzastopna naslova prvaka Jugoslavije?

Željko Poljak

Ova pjesma je nezaobilazna podloga svih karnevala kod nas. Riječ je o pjesmi Maškare. 1963., na Melodijama Jadrana izvode ju u duetu dvoje sjajnih vokalnih solista. Muški dio para bio je Marko Novosel. Navedite ime ženskog dijela dueta.

ANICA ZUBOVIĆ

1963. godine pjesmom Moja kala na festivalu se predstavlja pjevač koji je u tom trenutku zvijezda i izvan granica Jugoslavije. Posebice u SR Njemačkoj. O kome je riječ?

IVO ROBIĆ

Prvi pravi festival održan je 1962. godine. Na njemu se tad prvi put pojavljuje skladatelj koji će obilježiti glazbenu scenu bivše a i sadašnje države. Tada još srednjoškolac odnosi prvu nagradu publike sa pjesmom Ćakule o siromajima, koju izvodi Tereza. Kako se, imenom i prezimenom, zove ovaj skladatelj, koga najviše znamo zbog plodonosne suradnje sa Oliverom Dragojevićem?

ZDENKO RUNJIĆ

Od 1962. pa do 1966., u imenu festivala nema imena grada pod Marjanom. Kako se u tom peridu zvao Splitski festival?

MELODIJE JADRANA

Festival zabavne glazbe Split ili Splitski festival jedan je od najpopularnijih festivala zabavne muzike u Hrvatskoj, koji se već preko 50 godina održava svakog ljeta u Splitu. Godine 1964., na njemu pobjeđuje pjesma čije je ime posuđeno za ime ove rubrike. Tko je izvodio ovu pjesmu te davne 1964. godine?

TEREZA KESOVIJA

Kineski zid je glazbeni sastav koji je djelovao u Splitu, a najpoznatiji su im članovi bila braća Dvornik. Davne 1983. izdali su album. Kako je tom albumu bilo ime?

Kineski zid

Ako vas netko u Splitu zamoli kacavidu da popravi katrigu, tražio je što da popravi što?

ODVIJAČ I STOLICA

Klikom na reklamu podržavate rad ove stranice, na čemu najljubaznije zahvaljujemo. :)