Pub kviz pitanja za pojam: Zagreb

Ovaj animirani film stvorio je Aleksandar Marks 1965. godine. Priča je to o mravu, mravinjaku ispod kruške u hladu i cvrčku. Kakav je mrav da bi se dobilo puno ime ovog crtića?

MRAV DOBRA SRCA

Dušan Vukotić je daleko najpoznatiji po Oscarom nagrađenom Surogatu. Uz njega, nezaboravan je i animirani film o djevojčici koja želeći se osvetiti dječaku koji ju maltretira, gradi drvenu raketu sa kojom će mu stvoriti iluziju puta… . Gdje točno treba otputovati bi otkrilo pola odgovora. Kako se zove ovaj animirani film?

KRAVA NA MJESECU

Svima je jasno da je Profesor Baltazar jedan od najuspješnijih projekata Zagrebačke škole animiranog filma. Kako se zove autor koji je stvorio profesora?

ZLATKO GRGIĆ

Zagrebačka škola animiranog filma iznjedrila je čitav niz sjajnih autora. Jedan od njih stvorio je nazaboravne animirane filmove Idu dani i Tup tup. Ipak, široj javnosti puno je poznatiji kao autor maskote Univerzijade u Zagrebu, Zagija. O kome je riječ?

NEDELJKO DRAGIĆ

Koji se zagrebački kvart našao u naslovu romana za djecu Pavla Pavličića iz 1984.?

Trnje

Jedan od pustolova, koji je opisao svoje avanture u sjajnom putopisu, bio je i novinar i književnik Marino Zurl. On je opisao spuštanje od Zagreba do Crnog mora. Na kojem prometalu je on sa kolegom proputovao od Zagreba pa sve do Crnoga mora?

SPLAV

Koliko gradskih četvrti ima grad Zagreb?

17

Klikom na reklamu podržavate rad ove stranice, na čemu najljubaznije zahvaljujemo. :)