Pub kviz pitanja za pojam: Tenis

Zadnji Britanac koji je prije Murraya osvojio Wimbledon uspio je to davne 1936. godine. Kako se on zove?

Fred Perry

Još jedno pitanje iz naše popularne serije “Za odlikaše”. Naime, Marko iz ovog pitanja je hrvatski tenisač koji je u osamdesetima prošlog stoljeća igrao na ATP Touru. Kako se on preziva ako se zna da je jedinu titulu osvojio 1982. godine u Bruxellesu, te da je rođen u Bonnu, 1960. godine?

Ostoja

Najdugovječniji teniski turnir ATP serije u Hrvatskoj je onaj u Umagu. Turnir se u ovom istarskom gradiću održava od davne 1990. godine a najuspješniji natjecatelj je Carlos Moya sa čak pet osvojenih titula. Ipak, prvu titulu, 1990. godine osvaja tenisač imena Goran. Koje mu je prezime?

PRPIĆ

Jedna hrvatska tenisačica je, 1998. godine, osvojila Australian Open. Istina, to se desilo u parovima, ali ipak je u pitanju Grand Slam turnir. Partnerica u uspjehu joj je bila Martina Hingis. Kako se zove ova hrvatska tenisačica?

MIRJANA LUČIĆ

Da se ne bi zaustavili samo na pojedinačnim uspjesima, Hrvatska je 2005., osvojila i najcijenjenije tenisko momčadsko natjecanje, Davis cup. Momčad u sastavu Ljubičić, Ančić, Ivanišević i Karlović, u finalnom meču pobjedila je u gostima, rezltatom 3:2. Koga?

Slovačka

I ženski hrvatski tenis se može podičiti sa osvojenim grand slam turnirom. Naime, nekoliko godina prije Gorana, točnije 1997., isto je pošlo za rukom i Ivi Majoli. Samo što se to desilo na zemlji Roland Garrosa. Koju je igračicu razbucala Iva u finalu, te 1997. godine?

MARTINA HINGIS

Svaka čast Čiliću, ali najveći pojedinačni uspjeh hrvatskog tenisa vežemo uz Gorana Ivaniševića. Njegovo osvajanje Wimbledona sa pozivnicom, uspjeh je koji će biti upisan u sve teniske anale. Koje godine je Ivanišević osvojio Wimbledon?

2001.

Koji je sponzorski brend sportske opreme osigurao Goranu Ivaniševiću samo dvije majice za Wimbledon 2001., vjerujući kako naš tenisač neće daleko dogurati na turniru?

Sergio Tacchini

Klikom na reklamu podržavate rad ove stranice, na čemu najljubaznije zahvaljujemo. :)